STATISTICI

7 dec. 2009

parole, parole, parole … cum va alegeti, protejati si administrati parolele?

In ziua de azi, o persoana moderna foloseste zeci de parole pentru diferite device-uri, de la calculatorul de acasa si cel de la servici, la cardurile bancare si telefoanele mobile, de la screen-saver, la cifrul de la bicicleta , iar la unii chiar seifuri.
Pentru serviciile de email si mesagerie online folosesti de mult timp parole, astazi din ce in ce mai multe servicii online pe care doresti sa le utilizezi iti cer sa iti deschizi cont unde ti se cer date personale si trebuie sa iti alegi un user si o parola.

A trecut vremea cand iti puneai o parola universala pentru toate fisierele, a trecut vremea cand iti foloseai numele ca user iar parola ti-o notai pe mouse-pad, au trecut si timpurile cand iti puneai o parola pentru 5 de ani. Acum alegerea, protejarea si administrarea parolelor este un proces complex si dinamic.

Cel mai important pentru protectia parolelor dvs. e faptul ca trebuie sa fiti constient ca in fiecare moment cineva, undeva ar poate fi interesat de a accesa unul sau mai multe conturi ale dumneavoastra. Nu intotdeauna este vorba de infractori cibernetici aflati in cautarea informatiilor voastre bancare, uneori e pur si simplu vorba de oameni curiosi care stiu numele de utilizator si vor sa afle din curiozitate si parola dumneavoastra. De multe ori poate fi vorba chiar pe cineva cunoscut, asa ca fiti atenti, pentru ca in functie de ceea ce stocati, pagubele create de sparegerea conturilor dvs pot fi imense.

Riscurile sunt multiple, o parola pierduta sau sparta poate genera pierderi imense precum:
• furtul sau pierderea de informatii importante pesonale, profesionale, financiare si alte proiecte personale
• furtul de bani
• furt de identitate, care degenereaza de asemenea in pagube materiale
• alte probleme profesionale sau personale

Cum putem gestiona conturile si parolele noastre astfel incat sa diminuam riscurile de spargere a acestora?
http://blog.lx.ro/?p=160

Niciun comentariu: