STATISTICI

1 feb. 2015

Multumiri din inima, domnului prim-ministru Victor Viorel Ponta!

Veti spune probabil ca m-am ticnit, ca am o solda precum cei de la Antena 3 si RTV sau in cel mai bun caz, ca fac mishto. Nici pe departe, chiar sustin cu tarie titlul de mai sus. Ii multumesc din tot sufletul lui VVP, veti vedea in continuare de ce.
Ponta a venit pe cai mari: este tanar, nu e urat, vorbeste coerent, stie sa faca glumite. Ce mai…, a cucerit usor romanul de rand care era satul de fetele imbacsite ale dinozaurilor din politica romaneasca. Are spate, atat media - Antena 3 si RTV, cat si servicii – GHITA si nu numai. Promisiunile lui, desi erau niste gogosi populiste, au fost usor inghitite de majoritatea romanilor. Astfel, Ponta a beneficiat de un mare capital de incredere construit in mare parte pe curentul anti-Basescu al carui punct vulnerabil asumat a fost Elena Udrea.
Dar timpul este cel mai mare dusman al minciunii. La inceput gafele i-au fost trecute cu vederea deh, Ponta era inca « carlan » si avea dreptul sa greseasca. Dar gafele s-au transformat in marlanii si escrocherii : «Cel mai competent si cinstit guvern » a fost o farsa, promisiunile de investitii in infrastructura, eficientizarea accesarii fondurilor europene, crearea de noi locuri de munca, cresterea pensiilor sunt doar cateva dintre esecurile guvernului Ponta care ar putea fi numite glumite, daca nu ar fi afectat nivelul de viata a milioane de oameni. Cazul Oltchim, tranzactiile suspecte de la Rovinari sau proiectele de infrastructura care nu aveau nici o documentare economica cu autostrazi spre fieful baronului Dragnea, autostrada Comarnic-Brasov la preturi de cartea recordurilor sau atacul continu la justitie denota faptul ca sub haina de carlan era ascuns un veritabil Dinu Paturica, un escroc fara scurpule, gata de orice pentru a-si atinge interesele personale si pe cele ale camarilei.
Pe scurt miniciunile lui Ponta nu au tinut de foame, incercarea de a arunca vina incompetentei in spatele altora nu a mai dat roade, romanii si-au dau seama ca Ponta nu mai are scuze, trebuie sa demonstreze ca a facut ceva. Nu mai are cum sa simuleze ca munceste, ca guverneaza iar PSD-ul sa faca pe partidul social democrat, nu ii mai crede nimeni. Acum ca Basescu nu mai e la putere si nu mai are pe cine sa dea vina, Ponta incearca o ultima carte – dezbinarea romanilor. Incearca sa ii imparta in doua tabere adverse, romanii din tara – cei care duc greul si cei de afara - care huzuresc, asa ca « hai sa ii ard cu o taxa » isi spune Ponta cu oftica pentru ce a patit la prezidentiale. Din pacate pentru Ponta, cei 3 milioane de romani care sunt afara au peste 12 milioane de rude si prieteni in tara carora le spun adevarul - ca afara nu se huzureste, ca se munceste pe branci, ba mai mult, le mai spun si ca afara institutiile functioneaza pentru cetatean, ca tot afara nu se da spaga la medic, politie, ANAF sau la scoala si ca nu exista baroni locali, iar cand un politician greseste este pedepsit exemplar de justitie.
Si acum revin la multumirile, mele. Ii multumesc lui Ponta pentru ca insista sa isi arate zilnic cele mai penibile trasaturi de caracter. Pentru mine Ponta reprezinta chipul had al Romaniei - macinata de coruptie, in care baronii locali isi impart zonele de interes precum in filmele cu mafioti, cu un sistem educational la pamant in care bacalaureatul se ia cu spaga iar facultatile scot semi-analfabeti pe banda rulanta, iar sanatatea si viata oamenilor se cumpara cu relatii si bani. Ponta are meritul ca persista sa ii puna romanului oglinda in fata si astfel exista sansa sa ne trezim si sa realizam ca nu trebuie sa asteptam sa primim ceva de la Ponta, Basescu sau Johanis, ca trebuie sa ne implicam, sa ne organizam, sa cerem socoteala profesorului, medicului, politistului, primarului, deputatului, senatorului, sefului de servicii, premierului, presedintelui pentru ca acestia sunt platiti din banii nostri. Sa muncim, sa mergem, sa votam, sa ne implicam in ONG-uri si fundatii, sa luptam pentru cauzele in care credem. Daca vrem un viitor decent pentru copiii nostri trebuie sa contribuim la el. Primul pas a fost facut la alegerile prezidentiale, daca Ponta, Dragnea si Corlatean nu ar fi depus atat de mult efort in obstructionarea votului diasporei, avand ca rezultat efectul de bumerang, - efervescenta diasporei, cu siguranta domnul Johanis ar fi pierdut alegerile.
Ii multumesc domnului Ponta pentru ca, poate in ascuns si deliberat, si-a asumat acest rol negativ. Pentru ca ne pune zilnic, cu zambetu-i perfid pe buze, oglinda in fata si ne spune: « Uitati-va, eu pot fi mai mincinos, impostor, duplicitar si loaza decat voi. Daca nu va treziti din lancezeala si ma lasati in continuare sa va guvernez, va voi arde zilnic cu cate o marlanie, sunt inepuizabil, sunt un rau necesar ! » 

Niciun comentariu: